Massage

Wij kennen vier soorten massages. U leest er hier alles over.

Relax Massage

Massage is waarschijnlijk de oudste therapie die de mens kent. Zij werd reeds 5000 jaar geleden toegepast in het Midden- en Verre Oosten. Vanaf 1900 werd massage steeds populairder in Europa en sindsdien is massage uitgegroeid tot een behandelmethode ter verbetering en behoud van de gezondheid. Dit wordt bereikt door ontspanning, stimulatie en versterking van lichaam en geest. Lichamelijk zorgt massage voor een verbetering van het bloed-, spier-, lymfe- en zenuwstelsel, terwijl het geestelijk kalmeert.
Bij Beauty Salon Melluxe kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden m.b.t. welke lichaamsdelen gemasseerd dienen te worden. De rug en nek behoren tot de standaard, daarnaast is er de mogelijkheid om uw armen en/of benen ook onder handen te laten

Hotstone Massage

Hotstone massage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen, een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd. De Hot stone massage is in Nederland een nog redelijk onbekend fenomeen, maar is behoorlijk in opkomst. Geen wonder: een massage is sowieso al lekker en de warme stenen geven nog eens een extra dimensie.
De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. De stenen zijn zijn zeer rijk aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht en heerlijk warm. De stenen zijn afkomstig uit Mexico en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. Ze hebben vervolgens eeuwenlang in rivierbeddingen of in de zee gelegen en danken daaraan hun mooie, gladde, ronde vormen.

De stenen worden opgewarmd tot 40 á 50 graden Celsius. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans.

Ideaal voor mensen met:

  • spier en zenuwpijnen (fybriomalgie)
  • stress, een burn out
  • gewrichtsproblemen
  • slechte doorbloeding
  • rug en nekklachten
  • algemene moeheid
  • de behoefte om zichzelf te verwennen.

U kunt kiezen tussen een behandeling van 30, 45, 60 of 75 minuten.

Lomi Lomi Massage

U krijgt van te voren een heerlijk warm voetenbadje hierna begint de ontspannende massage. Voel de energie door uw hele lichaam stromen. Met de speciale Hawaiiaanse technieken van de Lomi Lomi massage wordt door lange strijkende bewegingen met het zachte deel van de onderarmen alle spanning uit uw lichaam bevrijd.
Dit heeft een diepe werking op het spierstelsel, het zenuwstelsel en uw zintuigen. Het lichaam wordt rustig en komt weer in zijn eigen natuurlijke ritme waardoor u overspoelt wordt door frisse energie!

Zwangerschapsmassage

Een massage als je zwanger bent is heerlijk. Er gebeurt immers veel in je lichaam in een relatief korte periode.
Door de massage raak je meer ontspannen. Je spieren worden soepeler. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en dat geldt zelfs voor die van je kind. Door de rust tijdens de massage heb je even de tijd om stil te staan bij alle veranderingen van je lichaam.

'Happy baby'
Uit onderzoek is zelfs gebleken dat zwangerschapsmassage ervoor zorgt dat je beter slaapt, minder stresshormonen aanmaakt, minder rugpijn hebt en dat complicaties tijdens de bevalling minder vaak optreden.

Heeft u twijfels of zwangerschapsmassage voor u geschikt is of heeft u medische klachten, overleg dan altijd eerst met een arts.